Garnki Florina to odpowiednie naczynia do tworzenia potraw na różnym poziomie trudności. Są one wykonane z bardzo dobrej jakości stali nierdzewnej, która jest odporna na uszkodzenia mechaniczne, a także na powstawanie różnego rodzaju rys i ubytków. Z tego też powodu garnki Florina mogą sprawdzić się na przykład w przypadku różnego rodzaju wegańskich lokali gastronomicznych, w których wykorzystanie naczyń jest bardzo duże. Dzięki najwyższej jakości stali nierdzewnej doskonale się one sprawdzają, służą przez długi czas oraz zapewniają doskonały wygląd przez wyjątkowo długi czas.
Garnki Florina – wykorzystanie
Opisywane garnki mogą sprawdzić się podczas przyrządzania:

– różnego rodzaju potraw z mieszanek warzywnych,
– zup,
– koktaili, które wymagają przegotowania,
– sosów roślinnych do klusek,
– leczo,
– kompotów z owoców,
– gotowanych jabłek do ciast,
– musów, na przykład czekoladowych, lub też kakaowych,
– owsianki na mleku roślinnym.
Garnek Florina https://nettrading.pl/garnki-i-rondle-do-gotowania/0,florina zapewnia możliwość łatwego gotowania bez przypalania i przywierania. Posiada on grube ścianki, co zapewnia równomierne nagrzewanie się naczyń. Dzięki temu potrawa jest nagrzewana szybko, ale nie przywiera do dna i nie przypala się tak szybko, jak ma to miejsce w przypadku zwykłych garnków.
Garnki Florina – niezwykłe właściwości
Opisywane garnki posiadają wyjątkowe właściwości termiczne, a wszystko to dzięki ich innowacyjnej konstrukcji. Garnki Florina posiadają 3-warstwowe dno, a pokrywka dołączona do tych garnków jest wykonana ze szkła hartowanego, dzięki czemu wykazuje ognioodporność i jest odporna na wysoką temperaturę.