Kim jesteśmy

Przyjdź, poczuj niepowtarzalną atmosferę i posmakuj prawdziwych dań kuchni izraelskiej!

_MG_0205Hummus pochodzi ze starożytnego Egiptu, dzięki swoim niebywałym zaletom szybko zyskał uznanie i wrósł w tradycyjną kuchnię izraelską obecnie podbija świat – od Indii do Ameryki, Wielkiej Brytanii czy Nowej Zelandii a od dziś dla Was w Warszawie.

Hummus produkujemy wg. specjalnej receptury, która została nam udostępniona przez izraelskiego eksperta w tej dziedzinie – bazą jest gotowana cieciorka i pasta sezamowa Tahini, ale to co czyni go wyjątkowym to właściwe proporcje i kombinacja pozostałych składników. Nasz bar to miejsce, w którym podajemy hummus na wiele różnych sposobów: w chlebku Pita i na talerzu (z dodatkami mięsnymi albo wegetariańskimi) a także na wynos.

Hummus “łączy ludzi” a najlepiej smakuje w gronie przyjaciół ze świeżą pitą oraz szklanką zimnej lemoniady lub piwa.

Aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów do produkcji używamy świeżych, wysokiej jakości składników. Nie używamy konserwantów, polepszaczy smaku czy barwników tylko naturalne produkty i przyprawy. W naszym menu znajdziesz inne doskonałe dania kuchni izraelskiej np.: Shakshuka, Malawach, Falafel, Schug, Sabih, sałatki, domową lemoniadę oraz kawę z kardamonem. Hummusbar powstał w Warszwie 1,5 roku temu. Jesteśmy obecni na targach i imprezach kulinarnych, naszą Pitę sprzedajemy do wybranych warszawskich restauracji. Pozytywne opinie naszych klientów przyczyniły się do otwarcia pierwszego lokalu w Warszawie. Mamy nadzieję, iż wkrótce powstaną kolejne Hummusbary w Warszawie oraz innych miastach Polski.

ZAPRASZAMY!